Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отличиха участници в националните конкурси „Вълшебният свят на Родопите” и „Фотоприказки”

 03 Ноември 2021

655 рисунки и 426 фотографии от цялата страна участваха в  Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ и Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“- Кърджали 2021

 

       В края на месец октомври в Кърджали се проведе 14-тото поредно издание на Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Националния конкурс за фотография „Фотоприказки”. Конкурсите са посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали и са включени в Националния календар за изяви по интереси на МОН и в Културния календар на община Кърджали. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата гр.София, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс гр.Кърджали.

Поради усложнената епидемична обстановка, за втора година се отменя тържествената церемония за връчване на наградите и откриване на изложбите. Всички награди ще бъдат изпратени до младите творци, а на сайта на ОДК ще може да се види виртуална изложба на наградените творби в двата конкурса.

      При висок интерес и голяма конкуренция премина участието и в двата конкурса. В Националният конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” участваха общо 655 рисунки от 94 училища, детски градини, центрове за подкрепа за личностно развитие, читалища и школи от 59 населени места от всички области на страната. Журито присъди общо 47 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения и 6 специални награди.

В Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“ участваха 426 фотографии от 53 училища и центрове за подкрепа за личностно развитие от 34 населени места от 16 области от страната. Към малките фотографи ще отпътуват общо 46 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения и 6 специални награди.

Наградите за победителите в двата национални конкурса са медали и грамоти и са осигурени от община Кърджали.

Благодарим на стотиците млади художници и фотографи за тяхното участие и за колоритните детски творби. В сложната обстановка, в която живеем те доказаха, че детското творчество винаги ни свързва и за него няма граници.

 

Още снимки
 Прочитания: 2148 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign