Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проектът за кучешкия приют край с. Седловина ще е готов до края на годината, самият приют – през 2022-а

 25 Ноември 2021

До края на годината техническия проект за новия кучешки приют край село Седловина ще бъде изготвен, а в рамките на 2022 година той ще бъде построен. Това обяви на брифинг днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Той припомни, че сагата с реализирането на тази идея е с 5 годишна давност и че въпреки нееднократните си опити за диалог в с бившия областен управител, който да съдейства за прехвърляне на държавния имот на община Кърджали, тези опити са се оказали безуспешни. Сега с новата областна управа въпросът с прехвърлянето на терена се реши за по-малко и от месец, а това стана след моя среща и с министъра на регионалното развитие и с министър-председателя, коментира д-р инж. Хасан Азис.

По думите му за разработването на проекта той е поканил учени от Тракийския университет в Стара Загора, факултета по ветеринарна медицина, всички кметове от област Кърджали, а вероятно и от Хасково, като партньори в проекта.

Д-р инж. Хасан Азис съобщи още, че вече е готов временния приют за безстопанствени кучета, който е на старото си място, където да се прибират по-агресивните четириноги бездомници.


 Прочитания: 680 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign