Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали готви голям коледен базар с участието на 4 националности

 25 Ноември 2021

В рамките на месец, от 5-6 декември до 10 януари, в Кърджали ще отвори врати Коледен базар – една позамряла през последните близо 2 десетилетия традиция. Идеята е на община Кърджали и лично на кмета д-р инж. Хасан Азис. Смятаме да възстановим тази традиция, която през последните десетилетия бе позабравена и за целта сме поръчали 15 коледни дървени къщички, където търговци и местни производители ще могат да излагат своята продукция, разказа градоначалникът пред журналисти.

Те ще бъдат разположени в пространството  срещу сградата на общината, където и тази година ще бъде организирана цветна коледна украса. В две от коледните къщички ще има скара и вино, включително и греяно, подходящо за зимата. За участие в базара сме поканили производители на мед и медни продукти, както и на млечни продукти, които също ще намерят своя търговски дом в коледните къщички.

Ще се опитаме на коледния базар да има различни по националност коледни къщи, където ще бъдат излагани лакомства и сувенири, характерни за дадените националности. Засега сме предвидили да има една българска, разбира се, но също така руска, турска и гръцка коледни къщи, сподели кметът д-р инж. Хасан Азис. И допълни, че през цялото време в пространството ще се носи подходяща зо коледните и новогодишни празници музика.

 


 Прочитания: 1068 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign