Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът гостува на столетник от известна фамилия в Кърджали

 04 Декември 2021

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис гостува днес на един от най-възрастните жители на Кърджали Стефан Хаджийорданов по повод неговия юбилей. Дядо Стефан навърши 100 години на 3 декември 2021г.Кметът  пожела  на юбиляра здраве и още дълги години да се радва на деца, внуци и правнуци.
Дядо Стефан  празнува рожденния си ден  заедно със съпругата си, която е на 98г., дъщеря си, внуци и правнуци.

Хаджийорданови са фамилия с история в Кърджали, казва дъщеря му Сълза.  Стефан Хаджийорданов  е роден през 1921г. в Кърджали, а родителите му са от Велес, Македония. Радва се на  син и дъщеря,  на внуци и правнуци. Баща му след 9 септември 1944 г. е бил зам.-кмет на Кърджали, а майка му – е една от първите учителки в СУ“Отец Паисий“, където е работила над 30г.Самият  дядо Стефан има 37 г. стаж, работил е в Автотранспорта, пенсионирал  се е от предприятие „Перлит“.

Дядо Стефан сподели, че е гласувал за кмета и му пожела да продължава да е все така земен и народен. Ние си го обичаме такъв какъвто е – добър и умен, каза той.

Двамата си поприказваха за проблемите на града и духната свещичките на тортата за стогодишнината . На дядо Стефан  кметът поднесе красив букет и малък подарък за рождения ден.

Още снимки
 Прочитания: 477 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign