Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Коледният спектакъл „Ой, Коледо” на Дома на културата се превърна в празник за града и неговите гости

 22 Декември 2021

Коледният спектакъл „Ой, Коледо!” на съставите и школите при Дома на културата събра стотици кърджалийци в навечерието на големия християнски празник. Културното събитие, което се превърна в празник за кърджалийци и гостите на града” бе уважено от заместник-кметовете на общината Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска.

На сцената ще звучеше популярна, народна и класическа музика, писнаха гайди, виеха се кръшни хора. Ценителите на класиката чуха изпълненията на Даная и Филиз, а дуетът на Мерве и Селин зареди публиката със ритмите на „Танго” и „Есещане за жена”. Сцената се разлюля от изпълненията на малките и големи танцьори от представителния ансамбъл и детския  фолклорен състав „Орфей”.

Танцова школа „ритъм и сърце”, децата от театралното студио и детска градина „Орфей” допринесоха за празничния дух, който се бе вселил в залата на Дома на културата. Солистите от музикалния театър взривяваха публиката. Децата от фолклорната група и гайдарския състав допринесоха за традиционната атмосфера на мегдана по Коледа.

Тази вечер от 17 часа коледния спектакъл на Дома на културата ще се премести на открито на територията на Коледния базар. А от ръководството на културната институция канят кърджалийци и гостите на града да съпреживеят заедно предпразничните коледни мигове.

 

Още снимки
 Прочитания: 760 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign