Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”

 26 Януари 2022

Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”, а желаещите, деца и ученици на възраст от 6 до 19 г., могат да изпращат своите творби за участие в него до 22.03.2022г. Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 живописни или графични рисунки, с материали по избор. Размерите на рисунката трябва да са 35/50 см., а на гърба на всяка творба трябва да има информация за имената на автора, неговата възраст, училище или извънулищно звено, заглавие на творбата, ако има такова, име и фамилия на ръководителя и телефон за връзка.

Целта на конкурса е да открива, популяризира и подпомага развитието на детския талант в областта на изобразителното изкуство и да развива интелектуалните способности на учениците, както и да стимулира и развива визуалната и изобразителна култура, съдействайки за развитието на детската фантазия, творческата активност и интерес към изучаване на бъдещето.

Темата „Бъдещето през моите очи” предоставя възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти, като направят творческа интерпретация във всички възможни посоки: семейство, приятелство, добротворчество, природа, архитектура, градове на бъдещето, високи технологии, превозни средства, космос и др.

Основните критерии при оценяването са свързани с композицията на творбата, оригиналната идея и колорита на рисунката. Оценка и класиране на участниците ще се извърши в три възрастови групи: І група: 6 – 10 г.; ІІ група: 11 – 14 г.; ІІІ група: 15 – 19 г. Ще бъдат присъдени І, ІІ и ІІІ награда и поощрителни награди за всяка възрастова група. Наградите са осигурени от фирма „Global Net”.

Изпратените творби не се паспартират и остават във фонда на ОДК - Кърджали. Наградените и селектирани от журито рисунки ще бъдат експонирани в изложба „Бъдещето през моите очи”, която ще се открие на 30.03.2022 г. от 15.00 часа в ОДК – Кърджали. Конкурсът се организира от Общински детски комплекс и фирма "Глобал нет"


 Прочитания: 1295 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign