Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По повод 6 май общинското ръководство и Военното окръжие поднесоха венци пред паметника на освободителите

 05 Май 2022

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в навечерието на 6 май, общинското ръководство на Кърджали и Военното окръжие в града край р.Арда отбелязаха Деня на храбростта и празник на българската армия. Паметта на загиналите за свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание.

Община Кърджали традиционно отбелязва този национален празник, в чест на българския воин, в същото време в рамките на следващите дни община ърджали отбелязва също Хъдърлез и Гергьовден, които се чества традиционно от християни и мюсюлмани и по този начин този празник обединява всички нас.

„Решихме 6 май, който общината традиционно почита да бъде днес и в този формат, след съгласуване с представителите на военното окръжие и след като Министерството на отбраната отмени военния парад и масовите чествания“, обясни пред журналисти кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Той подчерта, че в рамките на следващия ден – самия 6 май в общината ще бъдат отбелязани почитаните от християни и мюсюлмани Гергьовден и Хъдърлез.

Още снимки
 Прочитания: 1022 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign