Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инициатива в подкрепа за промоция на здравето, превенция на заболяванията и помощ на лица пострадали от насилие

 09 Май 2022

На 07.05.2022г. /събота/ в с.Мост, община Кърджали се извършиханад 30 безплатни медицински прегледи, с цел промоция на здравето и превенция на заболяванията и информационна кампания за подкрепа на лица пострадали от насилие. Съвместната инициативата се организира с подкрепата на Кмета на община Кърджали,Фондация П.У.Л.С. , Клуб „Доверие“  и Мото клуб  Windows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Ridersи.

Медицинските прегледи бяха извършени от доц. Светлин Цонев, д.м.-специалист - кардиолог, ангиолог. Прегледитевключваха измерване на  кръвно налягане и кръвна захар, кардиограма и общ медицински преглед. В инициативата се включи и общо практикуващия лекар на село Мост д-р Леман Рашид.

По време на инициативата доброволците от клуб „Доверие“ към Фондация „П.У.Л.С.“ информираха общността за възможностите да подкрепа на хора, пострадали от насилие.Клуб „Доверие“ оказва подкрепа на лица пострадали от насилие на територията на Община Кърджали от близо 2 години, тел.0899100245 .

Мото клуб  Windows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders реализират ежегодно подобни инициативи на територията на цялата страна, като тази година тя беше на територията на община Кърджали. 

            Гости на събитието бяха,народния представител г-жа Адлен Шефкет, ръководтството на Община Кърджали,г-жа Росица Генчева -председател на РК на БАПЗГ Кърджали и г-жа Невин Бекир - зам. председател на РК на БАПЗГ Кърджали.

Потребността от медицинска грижа и подкрепа на жители в отдалечени населени места е осезаема,община Кърджали е заложила в бюджета си средства и предвижда осъществяване на постоянна медицинска подкрепа от мобилен екип за промоция и превенция на здравето за социално значимите заболявания, като паралелно ще се включват и различни инициативи по предоставяне на безплатни медицински прегледи на населението на община Кърджали.

 

Още снимки
 Прочитания: 798 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign