Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В ЕГ „Христо Ботев” се проведе общинско ученическо състезание по плуване по повод 100 години от създаване на училището

 13 Май 2022

Днес в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали бе даден старт на първото след генералния ремонт на съоръжението общинско ученическо състезание по плуване, в което участваха отбори от 5 училища в града – ЕГ „Христо Ботев” като домакини и училищата „Кирил и Методий”, „Йордан Йовков”, „Отец Паисий” и „Петко Рачов Славейков”

Турнирът е посветен на 100-годишнината на гимназията, а в събитието участваха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, експертът в РУО Ангелина Костова, представители на областна администрация и БЧК, директори на училища.

Събитието откри директорът на ЕГ „Христо Ботев” Даниела Павлова, която приветства участниците в състезанието и им пожела успех.

Те бяха поздравени и от кметът на общината д-р инж. Хасан Азис, който изрази удовлетворение и гордост от това, че в Езиковата ни гимназия стартира първото по рода си ученическо общинско състезание в навечерието на 100-годишнината от създаването на училището. 

„100 години училище са достатъчен повод за гордост, но не е за пренебрегване и факта, че Езиковата гимназия е единственото училище, което може да се похвали с плувен басейн.  Всички ученици от община Кърджали могат да се възползват от тази придобивка. Това се случи благодарение и на усилията на община Кърджали, която осигури над 500 000 лева за довършването на този плувен басейн”, каза кметът.

По думите му общинско ръководство е направило така, че през последните години учениците тук, а и в другите училища на общината, да имат най-добрите условия и като материално-техническа база, и като атмосфера, и като придобивки в самите училища и класни стаи с най-доброто съвременно европейско оборудване. „Така ние постигнахме най-добрата среда, за да постигнем качествен образователен процес”, подчерта в словото си кметът д-р инж. Хасан Азис.

Главен съдия на плувните гонки бе спортния експерт в общинската администрация Тодор Радев.  Състезанието се проведе в две възрастови групи, момчета и момичета – 5-6 клас и 7 и 8 клас. Те се състезаваха в четири плувни стила – кроул, брус, бътерфлай и гръб.  

Още снимки
 Прочитания: 674 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign