Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали отвори врати Превантивно-информационен център към Областния съвет за наркотични вещества

 26 Юни 2007

На 26 юни - Международен ден за борба с наркотиците в Кърджали отвори врати Превантивно - информационен център към Областния съвет за наркотични вещества. Официалното откриване бе придружено и с изложба, предоставена безвъзмездно на община Кърджали от РПУ Севлиево.
Превантивният център ще подпомага дейността на Областния съвет по наркотични вещества. Една от неговите задачи е да събира, обобщава и анализира, данни свързани с разпространението и употребата на наркотични вещества в региона, каза главният секретар на община Кърджали Сезгин Бекир, който е и председател на Областния съвет.
Той допълни още, че при проведеното последно анкетиране, обхванало 2000 души, около 3-5% от тях споделят, че са употребявали марихуана. Макар че процента е нисък, това не бива да ни успокоява и откриването на центъра в Кърджали е крачка към опазването на нашия край от най-големия бич на 21 век –наркотиците, допълни още г-н Бекир.
Красимир Василев - зам.-директор на ОДП Кърджали също приветства откриването на превантивния център и изказа мнение, че той ще подпомага всички заинтересовани страни в борбата срещу дрогата.
Пред присъстващите г-н Василев коментира още, че в района ни се забелязва спад на възрастовата граница при употреба на наркотични вещества. Вече има случаи на 11-12 годишни деца, които използват марихуана. Според специалистите това е крачка към трайната зависимост и използването на твърда дрога.
Превантивният център започна ефективна работа от днес. В него работи и специално обучен човек, който ще дава консултации и ще поддържа контакти между всички заинтересовани страни. Центърът има работно време всеки ден от 8 до 17 часа. Съвсем скоро ще бъде открит и телефон за всички желаещи да се свържат с Румяна Димова.
На днешното откриване присъстваха освен членовете на Областния съвет по наркотични вещества в Кърджали и представители на Областна дирекция полиция, много ученици, педагогически съветници от учебните заведения и родители. Специално за откриването на кабинета тук пристигнаха и гл. секретар на община Благоевград София Янчева, председателя на тамошния Областен съвет д-р Теменужка Любенова и Татяна Иванова.

Още снимки
 Прочитания: 2144 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign