Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В навечерието на 24 май поставиха две арт-пейки в Градската градина на Кърджали

 23 Май 2022

В навечерието на 24 май нови две арт-пейки бяха поставени в Градската градина на Кърджали. Инициатор на събитието е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/.

Темата на изображенията върху едната от пейките е свързана с 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Освен ликовете на славянските просветители, върху пейката е изписан и химна, посветен на тях и 130 години от написването му.

Името на другата пейка е „Кърджали – град на толерантността” и върху й са изобразени знакови места в родопския град.

Освен представители на инициаторите на събитието в лицето на МКБППМН и ОСНВ, в него участваха ученици от кърджалийски училища, както и деца от ОДК, които изпълниха стихове посветени на 24 май.

„Нека опазим стореното от нас, за да го завещаем на децата си и на идните поколения. Да се противопоставим на вандализма, агресията и злонамереността. Единствено и само от нас зависи да живеем в чист и подреден град, в който децата ни да растат щастливи, а ние възрастните да им даваме личния си пример. И нека заедно да градим нашето утре”. Това послание отправи при откриването на събитието главният специалист в ОСНВ Симона Димитрова.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 535 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign