Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За Деня на детето откриха учебна площадка по безопасност на движението в ОУ „Климент Охридски”

 31 Май 2022

В навечерието на 1 юни – Международния ден на детето, в ОУ „Климент Охридски” откриха учебна площадка по безопасност на движението по пътищата. Инициативата е на Ротари клуб в Кърджали с подкрепата на община Кърджали, зародила се още през 2021 година.

Гост на тържеството бяха представители на Ротари клуб начело с президента Мухаррем Али, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, експертът на РУО Ангелина Костова.

Лентата на новата придобивка за децата прерязаха кметът д-р инж. Хасан Азис, президентът на Ротари клуб Мухаррем Али и директорът на учебното заведение Маргарита Тодорова.

Като бонус към придобивката от Ротари клуб подариха на учениците мини акумулаторни моторни превозни средства – автомобили и мотор, и именно те станаха атракцията на тържеството. Управлявани от малки водачи, те демонстрираха как се спазват правилата за движение по пътищата, спирайки на определени знаци и пред пешеходна пътека, за да преминат минувачите. Малките ученици демонстриха още завидно познаване на пътните знаци, пяха и танцуваха.  

„Още от най-ранна възраст ние ще са научим и учим ежедневно правилата за движение, за да ги знаем и спазваме. Нашия град се развива много бързо. Моторните превозни средства става все повече и ние трябва сами да се пазим като спазваме правилата”, каза в приветствието си пред участниците в тържеството директорът Маргарита Тодорова. Тя благодари на дарителите в лицето на Ротари клуб и за съдействието на кмета д-р инж. Хасан Азис.

От своя страна градоначалникът подчерта своята убеденост, че този проект ще намери своето отражение и ще даде възможност на децата да се докоснат в реална среда до смисъла от спазването на правилата за движение. „Това е поредния проект, който изпълняваме с Ротари клуб, насочен към нашите деца. Тази площадка по безопасност на движението е първата в община Кърджали и тя може да се ползва от децата от всички училища и детски градини”.

Д-р инж. Хасан Азис се обърна към всички  деца в общината, за да ги покани – тях, родителите им и техните баби и дядовци, на 1 юни от 17 часа на откриването на приключенския парк в Парк „Простор”, както и да се възползват да попътуват с детското влакче, което на празника на детето ще бъде безплатно за децата на Кърджали.

Той презентира и друг проект на община Кърджали, насочен към децата. „В момента сме закупили един от най-модерните телескопи за Астрономическата обсерватория в Кърджали. Той също ще бъде достъпен за децата на Кърджали още през тази година, наред с друга модерна техника”, каза още кметът.

Още снимки
 Прочитания: 816 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign