Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Напусна ни журналистът и главен редактор на Общинско радио Кърджали Мария Каменова

 01 Юни 2022

След дълго боледуване, на 31 май от този свят си отиде журналистът  Мария Каменова – главен редактор на Общинско радио Кърджали, която ръководеше обществената медията от 2005 година. Там тя работи от 1995-а.  

Изключителен професионалист, със своята неизчерпаема енергия, креативност и вродения талант да увлича хора след себе си, тя устояваше преследваните справедливи каузи, чрез средствата на обективната журналистика.

През дългия си професионален път Мария многократно е награждавана по различни поводи от организации и институции като СБУ, КНСБ, Община Кърджали, фондация „Глобални библиотеки”, Хоспис „Добролюбие” и др. Последната й награда бе по случай 24 май тази година от кмета на Кърджали.

Специален интерес и любов в работата си Мария проявяваше към детските и младежки предавания. Тя създаде школа, през която преминаваха и продължават да преминават поколения деца от ОДК-Кърджали и Езикова гимназия „Христо Ботев”.

В моралните устои на Мария като фундамент стоеше семейството й и нейните деца,  откъдето и черпеше своята сила, неизчерпаема енергия и добронамереност към всичко, с което се заемаше.  

Поклонението пред тленните й останки ще се състои на 3 юни, петък, от 10. 00 часа в параклиса „Свети Архангел Михаил” в гробищния парк на Кърджали.

Изказваме съболезнования на семейството и близките на Мария Каменова. Поклон пред светлата й памет!

От ръководството на община Кърджали, общинска администрация и Общинско радио Кърджали

 

 


 Прочитания: 2987 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign