Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

1000 лева за лечението на Мирела

 28 Юни 2007

Огромен интерес предизвика шестокласничката Сузан Яшар по време на благотворителната си изложба снощи. 26-те платна очароваха гостите, изпълнили двора на Центъра на НПО в Кърджали. Както бе предварително анонсирано, средствата от продажбата на картините, които достигнаха 1000 лева бяха предоставени за лечението на малката Мирела Борисова.
Официални гости на проявата бяха областният управител инж. Ангел Коджаманов и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис. И двамата произнесоха трогателни слова, вдъхновени от добротата и съпричастността на Сузи, както и от нейното внимание и обич към малката й приятелка.
Истински урок по човечност и пример за голямо човешко сърце ни даваш Сузи, с тези думи кметът Хасан Азис се обърна към малката художничка. Г-н Азис подари на Сузан и Мирела по една лятна почивка на море по линия на партньорството на Община Кърджали с побратимени градове от Гърция и Турция.
Младата художничка е и изявена певица в СОУ „П. Р. Славейков” където учи. Затова в края на вечерта тя поздрави всички гости с песента - химн на училището.
Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис закупи 6 картини, областният управител инж. Коджаманов избра 5 платна, а 5 произведения отпътуваха за София, за да красят Министерство на културата по специална поръчка от министър Стефан Данаилов. Граждани на Кърджали също дадоха своя принос, закупувайки платна за своите домове.
И в най-смелите си мечти Сузи не е очаквала такъв интерес към организираната от нея благотворителна изложба. Тя сподели още, че вече подготвя и следваща изложба, която ще подреди в онкологичния център в Хасково. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечение на онкоболни деца.

Още снимки
 Прочитания: 4340 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign