Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пръскат срещу комари и гъсеници

 29 Юни 2007

От няколко дни общинската фирма “Озеленяване, чистота и благоустроиство” ЕООД започна третирането на зелените площи и дърветата в града с препарати срещу кестенов молец, американска пеперуда и комари. Пръскането се извършва с безвреден за хората препарат “Дител”. В момента работници на фирмата пръскат в районите на Пазара и кв.”Байкал”, след което ще се насочат към квартал “Възрожденци”.
Местата са избрани приоритетно поради близостта им с открия канал на река Арда.
От началото на пролетно-летния сезон ОЧБ ЕООД извършва и окосяване на всички дворове на детски градини, големите паркове “Горубсо “, “Простор” , Градската градина, градинката пред Дома на културата и зелената част на кръговото до автогарата.
Направена е и декаризация на зелените площи срещу кърлежи, дейност която продължава и в момента. Окосяването на тревите в междублоковите пространства в града по договор се извършва от другата фирма по чистотата “Титан Клинър”.
Във връзка с предпазване на чапловата колония ,намираща се по поречието на река Арда в рамките на града, се обмисля идеята за създаване на специално ограждение, което да възпрепяства достъпа на МПС и изхвърляне на строителни отпадъци близо до местата, където гнездят птиците.


 Прочитания: 1993 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign