Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2022“ ще се състои на 19 декември

 12 Декември 2022

На 19 декември 2022 г. от 17.00 ч. в Дом на културата ще се състои церемонията по награждаване на „Спортист на годината 2022“.

В категория „Юноши и девойки“ са номинирани 10 спортисти от осем спортни клубове, в категория „Мъже и жени“  -  трима. Номинациите бяха направени по предложения от спортните клубове .  Подадените предложения бяха обобщени в анкета.

В срок до 10 декември, председателите  на  спортни  клубове,  журналисти и членове  на  Постоянната  комисия  по  младежки  дейности, спорт и туризъм към Общински  съвет  - Кърджали предадоха попълнените анкети в  Общинска  администрация. Гражданите гласуваха чрез електронната страница на Община Кърджали, с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.

Процентно съотношение на вота е:

·          40% - реално гласуване на председатели на спортните клубове, без право на глас за собствения спорт;

·          20 % - от гласуване на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали;

·           20 % -  от гласуване на журналисти от регионалните медии,

·           20% - от онлайн гласуването на електронната страница на Община Кърджали

Класирането се извърши в  две възрастови групи: младежи и девойки, мъже и жени.

Подадените  анкети  се  обобщиха и се представиха на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали за разглеждане и одобрение.

.Наградата „Спортист на годината“ представлява статуетка, придружена от  грамота за присъждане.

Преди тържеството във фоайето  на Дома от 16.30 ч. ще бъде представена дългоочакваната книга „100 години организирано физкултурно движение в Кърджали“.

 


 Прочитания: 667 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign