Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дни на Европа в Кърджали

 04 Май 2005

С активната подкрепа на община Кърджали и тази година ще бъде отбелязан Деня на Европа -9май.
Поредицата от прояви е в рамките на Информационната и комуникационна програма на Делегацията на Европейската комисия в България,а основен организатор за страната е Фондация за развитие "Читалища".
Проявите, посветени на Деня на Европа, започнаха днес в Кърджали.Представители на читалища и НПО от община Кърджали участваха в семинар,на който бяха обсъдени различните финансиращи програми на Европейския съюз.Утре на кръгла маса ще бъдат представени проекти на кърджалииски неправителствени организации,получили финансиране от ЕС-НЧ"Обединение",Сдружение "Родопея Балканика",Фондация "Център на НПО" и Община Кърджали.
На 9 май ще се състои голям концерт-карнавал "Европа в Кърджали".В него ще вземат участие училищни и читалищни колективи и индивидуални изпълнители.Десет учебни заведения от Кърджали и региона ще представят различни страни -членки на Европейския съюз-с характерна песен,танц,оригинален костюм.Ще бъдат раздадени и награди на победителите.Коцертът ще започне в 17,00 часа на 9 май,а мястото е арена "Спартак".
На 16 май ще се проведе турнир по стрийтбол в Обединен детски комплекс в Кърджали с ученици от средните училища в областния град.


 Прочитания: 2005 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign