Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В месеца на Испания в Кърджали в двора на СУ „П.Р. Славейков” се развихри кулинарна фиеста

 16 Май 2023

Като част от проявите в Месеца на Испания днес в двора на Средно училище "Петко Рачов Славейков" се проведе кулинарна фиеста. Младежи на различни възрасти донесоха приготвени от тях самите /или с помощта на майки и баби/ традиционни испански ястия  и се включиха в надпреварата, тъй като се оказа, че събитието е със състезателен характер.

Жури от трима заместник-директори на училището за шампиони - Гроздан Грозев, Галя Карапеткова и Маргарита Демирева, дегустира, оцени и класира кулинарните произведения на събралите се в двора кандидат-мастършефове.

В крайна сметка жури и публика споделиха, че хапвайки от вкусните блюда, са изпълнили призива на всички майски прояви, а именно "Почувствай Испания!".

На първо място журито класира Костантин Дичев, който ги омая със своята паейя, на второ място е поставен испанският кекс на Дилай Мехмед, а на трето  - тортийята на Бусе Шефкет.

Специална колективна награда за най-разнообразни и вкусни ястия журито присъди на група славейковци от 6 ж клас, които се бяха постарали не само за качеството, но и за количеството на храната.

Трапезата сбира, споделиха всички присъстващи, независимо в кой край на света сме. Там, където има храна, и то вкусна, е весело, топло и приятно.

Месеца на Испания в Кърджали е организиран от община Кърджали, посолството на кралство Испания в България и СУ „П.Р. Славейков”.     

Още снимки
 Прочитания: 518 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign