Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В голям музикален празник се превърна концерта на Лили Иванова, пя пред над 4000 души от Кърджали и областта

 14 Септември 2023

От години Кърджали,  кърджалийци и хора от цялата област, не бяха преживявали такова грандиозно музикално събитие, каквото бе концерта на примата на българската естрада Лили Иванова. Над 4000 души изпълниха в пълен предел „възкръсналата” за живот „Арена Спартак” и всички те пяха заедно с нея  вечните хитове като „Детелини”, „Ветрове”, „Панаири”, „Камино” и още много други.  

След едно от изпълненията, неочаквано и съвсем спонтанно Лили Иванова слезе от сцената, отиде и прегърна кмета доц. д-р Хасан Азис. По негова покана Примата бе в Кърджали.

Развълнуван, градоначалникът благодари за „този чудесен празник на песента, на мелодията”.  „Само и единствено Лили Иванова може да намери доброто, щастието, любовта в песента на щурците, в листата на детелините и във ветровете и панаирите.

Ще ви призная една тайна. След представянето на чудесната книга „Моят личен дневник”, написана от също толкова чудесната Валерия Велева,след представянето на книгата в София, следващото представяне беше в Кърджали. И още нещо между нас казано. След концерта в София, следващия концерт е в Кърджали. Благодаря много, защото вие ни правите много специални”, каза доц. д-р Хасан Азис.  

Лили Иванова благодари за поканата на кмета. „Искам да благодаря и за  това удоволствие, което изпитах не само аз, но и всички мои колеги, които са на сцената. Ние го правим това с цялото си сърце и душа за вас. Мога да ви обещая, а аз като обещая, знайте че изпълнявам, винаги когато ни поканите следващата година и когато желаете,  ние ще се отзовем на тази любезна покана”, каза примата на българската естрада.  

Тя бе извикана от публиката нееднократно на бис. А след това получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик, връчена й от кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

Концертът на Лили Иванова на Арена „Спартак“ в Кърджали е част от националното ? турне. То започна на 10 май в Благоевград и включва 16 концерта в 14 града в страната. Следващите концерти са във Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.  На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК.

Още снимки
 Прочитания: 754 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign