Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали обсъди идея за сътрудничество в областта на висшето образование

 14 Септември 2023

В навечерието на 15 – ти септември проф. д-р Христо Бозов, дм - Ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас посети Община Кърджали с предложение за бъдещо сътрудничество в обучението на студенти от специалност „Медицинска сестра“.  Идеята бе обсъдена на среща с кмета доц. д-р  инж. Хасан Азис и представители на общинското ръководство.

 Тази година Бургаският държавен университет празнува 60- годишен юбилей. А повече от 30 години успешно подготвя кадри за лечебните заведения, като най-голям брой е обучил в образователна и квалификационна степен „Бакалавър“ в професионално направление „Здравни грижи“.Идеята е да се разкриефилиал на територията на Община Кърджали към Факултета по Обществено здраве и здравни грижи към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Кметът и Ректорът посетиха различни сгради от училищната мрежа и от здравеопазната структура на територията на Общината, за да потърсят подходящо място, което да се обзаведе като учебна база за обучаването на бъдещите медицински сестри. И двамата споделиха опит, че специалността „Медицинска сестра“ е с най-голям дефицит на кадри сред медиците в България и затова дадоха начало на сътрудничеството в областта на висшето образование за преодоляването на кризата от недостиг на медицински сестри, както в училищната мрежа, така и в лечебните заведения.

Още снимки
 Прочитания: 561 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign