Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът доц. д-р Хасан Азис към първокласниците в СУ „П.Р. Славейков”: Поемете ръката на вашите учители, тя ще ви води уверено в чудния свят на знанието!

 15 Септември 2023

В първия учебен ден – 15 септември, над 1600 ученици прекрачиха праха на най-голямото средно училище в Източните Родопи  СУ „П.Р. Славейков”. Малко след 8.30 часа дворът на учебното заведение започна да се изпълва с развълнувани школници, носещи букети за своите преподаватели, учители и разбира се родители, баби и дядовци. Най развълнувани, естествени и непринудени бяха обаче първолаците – 189 на брой през тази учебна година.

Ученици, учители и родители бяха посрещнати от директора на училището Милко Багдасаров. А гост на тържеството бе кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

Точно в 9 часа то започна като  под звуците на химна на България бе издигнат националния трибагреник, а след това посрещнато знамето на СУ „П. Р. Славейков”. 

„За 40-ти пореден път СУ „П.Р. Славейков”  отваря вратите си за своите прекрасни първокласници, прекрасни ученици – бивши и настоящи, за своите прекрасни учители, за нашите съмишленици – родители, баби и дядовци”, отбеляза в словото си  директорът на училището Милко Багдасаров. И отбеляза, че вратите на училището не са били затваряни за тях. „Те винаги са отворени с много усмивки и с много любов. Затова и постигаме нашите успехи”, каза Милко Багдасаров. Той се обърна към първокласниците с думите: „Добре дошли в нашето голямо семейство. Пожелавам ви да учите, печелите и конкурирате, както го правят по-големите батковци и каки”, каза директорът на училището и посъветва първолаците като се приберат у домовете си, да се качат на масата и да кажат: „Мамо, тате, благодаря ви, че ме записахте в най-хубавото училище!”

Ученици, учители и родители бяха приветствани и от кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

„Мили първокласници, днес за пръв път ще прекрачите прага на родното училище. За пръв път ще чуете училищния звънец, с който ще започне дългият път на вашето образование. Поемете ръката на вашите учители, тя ще ви води уверено в чудния свят на знанието! Бъдете смели, любопитни и трудолюбиви, за да постигнете мечтите си!

 Скъпи ученици, бъдете здрави и упорити! Нека всеки от вас работи всеотдайно и заедно със своите учители да постигате отлични резултати в учебната подготовка! Помнете, че пътят към знанието не е лек, но само чрез него се постига просперитет и свобода!

На вас, скъпи родители, е отредено да преподавате друг вид уроци. Бъдете до своите деца, подкрепяйте ги и им показвайте доброто и стойностното около вас!

Уважаеми учители, Вашето призвание е да съхраните светлия ентусиазъм, вечния стремеж на младостта към знанието и да го допълните с мъдрост. Желая ви здраве, духовни сили и настойчивост, за да се преборите с трудностите и да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа. Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценният дар за труда Ви!”, каза в приветствието си кметът доц. д-р Хасан Азис.

Музикално-поетична програма, чиито главни герои бяха малки и големи ученици, повдигаше градуса на настроението по време на тържеството. После дойде и вълнуващия момент, когато всички влезнаха в първия учебен час на новата учебна 2023-2024 година. Направиха го и кмета доц. д-р Хасан Азис, и директорът на училището Милко Багдасаров, които заедно с родители влезнаха при първокласниците. Градоначалникът ги зарадва, като всяко дете получи раничка с ученически пособия в нея, както и традиционния подарък за 15 сепетмеври – книжка с български народни приказки и лично послание от кмета доц. д-р Хасан Азис.

 

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 444 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign