Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали приветства участниците в 20-то Национално състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт

 11 Октомври 2023

Днес в на Арена Арда в Кърджали официално ще бe открито20-то националното състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. В битка за призовите места участват 11 отбори с над 100 професионални пожарникари от РД ПБЗН в страната, класирали се от първо до десето място в 51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт. Организатори на събитието са ГД ПБЗН при МВР и Българската федерация по пожароприложен спорт.

В състезанието участват отборите на Академия на МВР, СД ПБЗН и на РД ПБЗН в Бургас, Велико Търново, Враца Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив и Стара Загора. Те мерят сили в три дисциплини, а именно - Изкачване с щурмова стълба, 100 м пътека с препятствия и Пожарна щафета 4 х 100 м пътека с препятствия.

Гости на откриването на състезанието бяха кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, заместникът му Тунджай Шюкрю, Николай Николов – заместник председател на Българската федерация по пожароприложен спорт, комисар Стефан Караиванов – заместник директор на Областна дирекция при МВР Кърджали, директорът на РД ПБЗН Кърджали комисар Сергей Заимов, Яшар Дурмушев – президент на ПФК „Арда 1924”, директори на РДПБЗН в страната и членове на УС на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Състезанието откри Николай Николов – заместник председател на Българската федерация по пожароприложен спорт. „Това е надпревара, в която ще изпъкнат най-достойните, най-заслужилите, най-подготвените, тези, които цяла година са се трудили, за да постигнат отлични резултати. Пазете се, за да бъдете здрави и утре да може да се приберете при вашите семейства и при вашите близки”, каза Николай Николов.

Приветствие с пожелание към участниците в състезанието да победи най-добрия произнесе и кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис. „ Фактът, че юбилейното състезание се провежда в Кърджали, го приемаме като един добър знак и оценка – както за нашето гостоприемство, но повече за добрата работа на РД ПБЗН”, каза кметът. Той благодари на Николай Николов за добрата съвместна работа между община и ГД ПБЗН. Благодари и на комисар Заимов за партньорството на РД ПБЗН с община Кърджали през годините, за високия професионализъм и отговорност при изпълнение на задълженията си в един сложен от пожароопасна гледна точка район със 118 населени места, над 400 водоема, сред които и два големи язовира, големи стратегически предприятия. „Всичко това поставя на изпитание професионализма на хората в РД ПБЗН, които изпълняват с чест, достойнство, висок професионализъм и отговорност своите задължения”, каза в приветствието си кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 445 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign