Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът доц. д-р Хасан Азис бе гост на голям спортен празник по случай празника на града на ДГ „Вяра, Надежда и Любов” и ДГ „Чайка”

 20 Октомври 2023

Със спортен празник под мотото „Спортувай, танцувай, пътешествай за здраве, настроение и забавление”, децата от ДГ „Чайка” и ДГ „Вяра, Надежда и Любов” отбелязаха празника на Кърджали – 21 октомври. Мястото на оспорваната и изпълнена с емоции надпревара бе кръговата алея в парк „Горубсо”, до езерцето с лилиите.

За да споделят радостта от празничното събитие гости на тържеството бяха кметът доц. д-р Хасан Азис, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Ширин Сюлейман, старши експертът по предучилищно образование Венета Бошняшка.

В приветствието си към малчуганите, учителите и техните ръководители кметът доц. д-р Хасан Азис подчерта, че грижата за децата в община Кърджали винаги е била приоритетна грижа на общинското ръководство, като последни проявления на тази грижа са новостроящите се нова детска градина в кв. „Възрожденци” и новата детска ясла в Кърджали.

Кметът пожела на децата здраве, дръзновение и много  веселие в спортната надпревара, с което постави и началото на спортните игри.

От своя страна директорът на ДГ „Вяра, Надежда и Любов” Невин Камбер пожела на децата истинска забава, много емоции и много радост. „Мили деца, за да сте здрави, спортувайте всеки ден! Обичайте спорта! Спортът е здраве! Спортът ни учи не само да побеждаваме, той ни учи да бъдем толерантни, да бъдем приятели, да губим с достойнство”, каза Невин Камбер.

Своеобразни гидове на последвалите спортни игри бяха и Чочко Бочко и Веселушка, които поведоха малчуганите в  спортната надпревара.  

Още снимки
 Прочитания: 503 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign