Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За 18-та година Открита сцена на талантите оживя от изпълненията на талантливите момчета и момичета на Кърджали

 20 Октомври 2023

За 18-ти път, в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали, на сцената /до театъра/ се проведе Открита сцена на талантите, организирана от Община Кърджали и Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс.  

По същото време пред театъра беше експонирана изложбата „Кърджали в миналото“ с фотографии предоставени от Регионалния исторически музей и „Кърджали – моят град“ на клуба по фотография „От черно до бяло“ към ОДК  с ръководител Антония Грозева.

Откритата сцена оживя от талантливите изпълнения на децата от ОДК-Кърджали, Дома на културата и певчески и рецитаторски групи от училищата в Кърджали. А публиката бурно аплодираше всяко едно иизпълнение.

„С откритата сцена ние даваме възможност на талантливи момичета и момчета от нашия град да се изявят”, казаха при откриването на концерта водещите Любомира и Ивайла от Детски и младежки парламент към ОДК. И представиха участниците в концерта.

А те са Група „Орфееви чада” и Байрям Манолов от ОУ „П.К. Яворов” с ръководител Калина Вълчева, Вокална група „Звънче” и солисти от СУ „Отец Паисий” с ръководител Евгения Пенкова, Вокална група „До ре ми” към ОДК с ръководител Милослава Славова, Школа за модерни танци към ОДК с ръководител Нина Тодорова и Школа по краезнание и етнография към ОДК с ръководител с ръководител Нели Карабашева, Детска фолклорна вокална група и вокално студио към СУ „Йордан Йовков” с ръководител Гинка Матева, Николай Стоянов от Дома на културата с изпълнение на гайда, с ръководител Васил Атанасов, Синай Юсуф, Елица, София Остапенко и Севиля Юсеин.

Още снимки
 Прочитания: 558 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign