Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът връчи специална награда на семейство от Кърджали за показаното от тях „Волво” на авто ретропарада, произведено през 1970 година

 21 Октомври 2023

Авто ретропарад по случай 21 октомври  Деня на Кърджали, дефилира по улиците на града, за да се позиционира пред сградата на Пощата. Над 50 автомобила Кърджали и страната от стари времена се включиха  в него. 15 от тях и два мотоциклета бяха от клуба в Кърджали. Гостуваха ретроавтомобили от Пловдив, Хасково, Димитровград, Стара Загора, Казанлък, Шипка и Банкя.

Кметът доц. д-р Хасан Азис също се оказа сред феновете на ретроавтомобили, както и отец Петър Гарена. Градоначалникът изказа благодарност на председателя на Ретроклуб Кърджали Стоян Делимихалев  за инициативата, посветена на празника на града.

Той поздрави граждани на Кърджали и гостите на града по случай празника на града и им пожела здраве, благополучие и успехи във всяка една дейност.

„Историята не започва от сега, същото важи и за колите. Ретропарада” ни дава усещане за развитие, от къде сме тръгнали и докъде сме стигнали. Дава ни оценка за крачките на човечеството, на мисълта, на мечтите .“, каза доц. д-р Азис и пожела на кърджалийци истински да се насладят на парада на ретро возила.

След като му бе дадена възможност за избор, той връчи специална награда на Василка и Благо Григорови, заради показаното от тях „Волво” /любимата марка на кмета на Кърджали/ – единственото возило от тази марка, показано на ретропарада, произведено през 1970 година.

Това са автомобили с особена ретростойност. Най-старият от тях е Москвич 401 – производство от 1855 година. Има автомобили, които са с описана история и са на сто процента оригинал. Кърджалийският „Булгар рено 10” е един такъв автомобил – участник в международното ретрорали „Марица”, поясни Стоян Делимихалев, председател на Ретро клуб – Кърджали.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 630 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign