Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Клуб „Родопи” за хора със сензорни увреждания завоюва 15 медала в турнира по канадска борба „Воля за победа”, организиран по повод Деня на Кърджали

 23 Октомври 2023

Изключително оспорвани двубои съпътстваха 8-то издание на интеграционния турнир по канадска борба „Воля за победа”, който се проведе в една от залите на Общинския детски комплекс. Той бе организиран по повод 21 октомври - Деня на Кърджали, от Спортно-туристически клуб  за хора със сензорни увреждания „Родопи”, със съдействието на община Кърджали и Българската федерация по канадска борба. Турнирът се организира в памет на Недялка Камбурова.

Общо 35 състезатели от спортните клубове за инвалиди от Кърджали, Добрич, Пловдив, Ямбол и Дулово, в 4 категории,  взеха участие в надпреварата.  Спортно-туристически клуб  за хора със сензорни увреждания „Родопи” от Кърджали се представи достойно като завоюва общо 15 медала, съобщи председателят на клуба Емилия Стоянова, която освен водеща на спортната надпревара, също участваше в битките по канадска борба.  

По думите й финансирането на турнира е поето от община Кърджали, а съдиите са осигурени от Българската федерация по канадска борба.

Благодаря на Община Кърджали и на БФКБ за съдействието при организирането на турнира, без което неговото провеждане нямаше да се състои, каза Емилия Стоянова.

Още снимки
 Прочитания: 660 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign