Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В рамките на Месеца на америка в Кърджали дипломат от посолството на САЩ ще изнесе лекция за малцинствата в Съединените щати

 23 Февруари 2024

Продължават проявите от 14-тото издание на Месеца на Америка в Кърджали. На 27 февруари от 11 часа дипломатът от посолството на САЩ Габриел Кортез ще изнесе лекция в залата на Бизнесинкубатора. В мултимедийна презентация ще разкаже за живота на малцинствата в Съединените щати.

Габриел Кортез е американски дипломат от 2021 г. В момента работи в посолството на САЩ в София, където отговаря по въпросите на правата на човека и бежанците.

Роден е и е израснал в Калифорния. Той бакалавър от Университета на Северна Аризона, има магистърска степен от Тексаския университет в Остин.

Преди да стане дипломат, Габриел е бил лидер на доброволците от Корпуса на мира в Украйна. Работил е в Хелзинкската комисия в САЩ и Министерството на здравеопазването и социалните услуги, както и в различни страни в Европа. Габриел е американец от смесено потекло на мексиканци, шотландци, ирландци и се гордее със своето наследство и семейна линия.

Месецът на Америка се организира от Дружество «Приятели на САЩ със съдействието на посолството на САЩ и община Кърджали.

 


 Прочитания: 174 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign