Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Генералният консул на Р Турция в Пловдив се срещна с кмета на община Кърджали

 05 Март 2024

Генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю се срещна с кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Г-н Кюнгерю честити на Ерол Мюмюн избирането му на кметския пост и му пожела успешен мандат.

Двамата разговаряха на тема сътрудничество между двете съседни държави  - България и Турция в областта на културата, икономическите взаимоотношения, образование, младежки и спортни дейности.

Дипломатът изрази увереност, че активното сътрудничество в областта на културата ще продължи, като акцентира върху проведения през миналата година Месец на Турция в Кърджали, наситен с много прояви. Г-н Кюнгерю подчерта, че повечето от културните прояви, организирани от консулството в Пловдив, са реализирани и в Кърджалийска област.

Пред генералния консул на Р Турция в Пловдив кметът на община Кърджали сподели идеята за провеждане на Фестивал на приятелството, който ще се състои през летните месеци в града край Арда, като в него ще се включат побратимени на Кърджали общини.

Ерол Мюмюн изрази и желанието на ръководството на Община Кърджали да се побратими с още общини в Р Турция.

На срещата присъстваха председателят на Общински съвет – Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем и заместник-кметовете – Байрям Байрям, Тунджай Шюкрю и Даниел Делчев.

В края на срещата кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю си размениха подаръци.

Още снимки
 Прочитания: 190 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign