Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Ерол Мюмюн беше гост на традиционния фестивал за деца „Добре дошъл Рамазан“

 09 Март 2024

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн беше гост на традиционния фестивал за деца „Добре дошъл Рамазан“, организиран от Районното мюфтийство.

Над 400 деца от региона участваха в тържествената програма, посветена на началото на свещения месец Рамазан.

В началото на концерта Ерол Мюмюн приветства присъстващите в залата на Дома на културата в Кърджали с думите:

„ Всяка една религия се уповава на традиционните ценности, които всеки един от нас носи в сърцето си. Нашата религия ни учи да сме смирени, да почитаме по-възрастните, да уважаваме традициите и ценностите и най-вече да вярваме във Всевишния. Вярващият човек е добър човек, той не може да прави злини, неговото място е отредено в Рая.“

За мен е изключителна радост да бъда тук сред вас, в тази препълнена зала. С традиционния фестивал за деца „Добре дошъл Рамазан“ поставяме  началото на свещения месец Рамазан. Това е месецът, в който ние се пречистваме, за да поискаме прошка и да бъдем по-добри хора. Нека в този месец да сме по-сплотени, в душите ни да има мир, за да може в края на месеца, когато настъпи времето за празника, всеки един от нас да поиска прошка от по-възрастните, каза още Ерол Мюмюн.

Кметът на Кърджали се обърна специално към децата:

„Скъпи деца, вие сте в началото на житейския си път. Бъдете добри, почитайте Всевишния и никога не забравяйте да се вслушвате в съветите на родителите си, които мислят единствено за вашето добро.

Ерол Мюмюн открехна завесата и за едно предстоящо събитие, като обяви, че на 12 април в Кърджали ще гостува известна турска поп звезда.

Районният мюфтия Басри Еминефенди също отправи поздрав към присъстващите в залата. Той говори за смисъла на свещения месец Рамазан, за това, какво трябва да правят вярващите в дните на пости, предшестващи големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Гости на фестивала бяха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, аташето по социалните въпроси в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив Мехмед Кафеджеоглу, народните представители от ДПС Елван Гюркаш, Адлен Шефкед и Байрам Байрам, областният председател на ДПС Ресми Мурад, заместник-кметът на община Кърджали Байрям Байрям, председателят на Общински съвет – Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем и много други.

В края на тържествената програма всички деца – участници бяха осигурени подаръци и почерпка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 233 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign