Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Заместник-посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез се срещна с кмета на Кърджали Ерол Мюмюн

 21 Март 2024

Заместник-посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез беше на посещение при кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. На срещата присъстваха заместник-кметовете Веселина Тихомирова и Байрям Байрям, както и вр.и.д. секретар на Община Кърджали – Айтен Сабри.

Община Кърджали поддържа топли взаимоотношения със САЩ. Имаме побратимена община Елхарт. Улица в Кърджали носи името на първия американски президент Джордж Вашингтон, а в Елхарт има парк, носещ името на Кърджали, каза пред заместник-посланика на САЩ Андриа Брулет-Родригез  кметът Ерол Мюмюн.

Той посочи още, че Кърджали е единствения град в България, в който се провежда Месец на Америка.

Мюмюн подчерта намерението на общината да продължи да поддържа и надгражда тези взаимоотношения и изрази желанието на ръководство й да се побратими с още общини в САЩ.

„За нас вашата подкрепа е изключително важна.“, изтъкна Ерол Мюмюн.

Той запозна американския дипломат с бъдещи големи проекти, които предстои да се реализират в Кърджали като изграждането на болница „Сърце и мозък“ и създаването на Първия частен медицински университет в България. Също така сподели, че предстоят сериозни инвестиции в инфраструктурата, след като държавата отпусна 50 млн. лв. за ремонти на улици, общински пътища, саниране на детски градини, цялостно облагородяване на най-големия квартал в града – „Възрожденци“.

„Ние като местна власт си поставяме две основни цели – да задържим младите хора и в същото време да създадем условия за живот, така че тези, които са емигрирали зад граница да се върнат по родните си места.“, каза Мюмюн.

Заместник-посланикът на САЩ сподели пред кмета Ерол Мюмюн, че е впечатлена от всичко видяно в региона, от топлото посрещане и усмихнатите хора. Пожела на Мюмюн успешен мандат.

„Всеки американец, който посети България, задължително трябва да види Кърджали.“, каза Родригез.

За заместник-посланик Андриа Брулет – Родригез това е трето и последно посещение в Кърджали, тъй като през юли й предстои да напусне дипломатическата мисия на САЩ в България.

Американският дипломат беше в Кърджали във връзка със събитията в рамкине на на Месеца на Америка, организиран от Дружество "Приятели на САЩ" и Община Кърджали.

 

Още снимки
 Прочитания: 140 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign