Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Два дихателни апарата дари Община Кърджали на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“

 09 Април 2024

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ получи дарение от Община Кърджали – два дихателни апарата на стойност 57 500 лева.

Директорът на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов благодари на кмета на общината и на общинските съветници в лицето на председателя на ОбС - Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем за дарението.

„Двата апарата имат изключително важно значение. Те са възможности за реанимация и по волята на дарителя са предоставени на Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/, където са настанени най-тежко болните пациенти.“, заяви проф. Черкезов.

Това е знак за голямо уважение към здравето на хората в региона, защото здравето е върховна ценност, подчерта проф. д-р Тодор Черкезов. По думите му не са важни средствата, важен е социалният ефект.

Без наличието на съвременна апаратура е невъзможно да сме адекватни и да вървим в крак с времето, посочи началникът на ОАИЛ д-р Диана Димитрова, която поднесе своите благодарности към кмета и председателят на ОбС - Кърджали.

Техниката в днешно време е важна, но по-важни сте вие  - лекарите, защото вашата професия е истинско благородство, каза кметът на общината Ерол Мюмюн.

Той припомни, че през 2020 година Общинският съвет в Кърджали е гласувал с пълно единодушие да се отпуснат средства за закупуване на двата жизненоважни дихателни апарата, които са от изключителна полза за най-тежкото отделение в болницата.

„Ние като общинска администрация и аз като кмет на общината, заявявам, че това дарение няма да бъде еднократно. В мое лице МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ винаги ще среща подкрепа и помощ.“, заяви Ерол Мюмюн.

Господ да ви дава сили и да бди над вас. Надеждата на всички нас е във вас. Бъдете горди с професията, която упражнявате, пожела на медиците кметът на Кърджали.

Ерол Мюмюн награди и победителите в конкурса за детска рисунка, обявен по повод 7 април - Световния ден на здравето на тема : „Здраве за мен - здраве за всички!“.

В конкурса са участвали 80 картини, чрез които децата – художници разкриват своето разбиране на думата „здраве“.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 173 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign