Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Домът на културата кани на концерт – „70 години музика и безкрайна любов“ на 23 април

 22 Април 2024

На 23 април Школата по изкуства при Общински център за култура и младежки дейности /ОЦКМД/ представя -  „70 години музика и безкрайна любов“.

Това е един специален концерт, с участието на бивши и настоящи възпитаници на Школата по изкуствата.

На сцената ще се изяви и  Детския струнен оркестър, който този сезон бе отличен с първа награда на националния  конкурс „Пътя на славата“, проведен на 15 Март в София.

Специално за концерта пристига Мичо Димитров, който ще ни зареди с виртуозното си изпълнение на цигулка с прекрасната пиеса „Севдана“ на Георги  Златев-Черкин, както й  от националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София, младият  пианист Евгени Ангелов със изпълнение на соната № 4, 1част на Бетховен, сподели Мариана Ликова, директо на ОЦКМД.

Страхотната Фелиз Молламустафа представя на пиано „Арабеска „ на Клод Дебюси,

Бившата възпитаничка на Школата Гергана Кюлханова на цигулка с „Румънски танци“ на Барток и клавирен съпровод Тавит Мачикян, който също е бил част от Школатата по изкуства, като преподавател и още много красиви произведения от нашите настоящи ученици са част от празничния концерт, допълни Ликова.

Поканили сме специални гости  - бивши възпитаници стигнали високо, високо в развитието си на музиканти и преподаватели, като проф. Анастас Славчев - пианист,  бивш декан на музикалната академия в Пловдив; проф. д-р Петя Бъговска преподавател на контрабас в националната музикална академия „Панчо Владигеров“ София; Гл.ас.д-р Марияна Митева – водила при нас клас по акордеон; проф. д-р Таня Бурдева една от първите преподавателки по цигулка в школата ни, Снежана Полихронова, Милослава Славова и други бивши преподаватели, културни дейци от близкото минало, каза още директорът на Общинския център за култура и младежки дейности Мариана Ликова.                                                  

 


 Прочитания: 225 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign