Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Школата по изкуства при Дома на културата отбеляза 70 години от създаването си с голям концерт

 24 Април 2024

Школата по изкуства при Общинския център за култура и младежки дейности /ОЦКМД/ чества 70 години от създаването си със спектакъл под надслов „70 години музика и безкрайна любов“, който препълни залата на Дома на културата във вторник вечерта.

На сцената се изявиха бивши и настоящи възпитаници на Школата по изкуствата.

От името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн и от свое име приветствие към изпълнителите и гостите на концерта поднесе заместник-кметът на общината Веселина Тихомирова.

„През годините от основаването си Общинският  център за  култура и  младежки  дейности  се превърна в неотменна  част от  живота на възрастни и деца и се обособи като значимо културно средище за разпространение на знания и изяви  на таланти. 

Години, през които всички Вие – бивши и  настоящи  възпитаници  се  трудите неуморно, за да може кърджалийци да се наслаждават на изключителни концерти с едни от най-докосващите музикални творби.

Поклон  пред  всички, които сте  градили  и утвърждавали  авторитета на Школата по изкуства през годините и към  тези, които  продължават да градят и днес.“, каза Тихомирова в приветственото си слово.

Заместник-кметът на община Кърджали пожела на изпълнителите здраве, творческо дълголетие и нови  професионални върхове.

По повод годишнината от създаването на Школата по изкуствата  - Домът на културата бе награден с отличието „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Призът бе връчен на директора на ОЦКМД Мариана Ликова лично от председателя на съюза Станислав Почекански.

Бяха изпратени и много поздравителни адреси, сред които и от проф. д-р Петя Бъговска, преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Проф. Бъговска е бивш възпитаник на Школата по изкуства при Дома на културата.

Присъстващите на концерта се насладиха на изпълненията на Детския струнен оркестър, който този сезон беше отличен с първа награда на националния  конкурс „Пътя на славата“.

Специално за концерта пристигнаха Мичо Димитров и младият пианист от Националната музикална академия, които обраха аплодисментите на публиката с виртуозните си изпълнение на цигулка и пиано.

Страхотната Фелиз Молламустафа представи на пиано „Арабеска„ на Клод Дебюси.

Бившата възпитаничка на Школата Гергана Кюлханова изпълни на цигулка произведението „Румънски танци“ на Барток и клавирен съпровод на Тавит Мачикян, който е бил преподавател в Школата по изкуства и още много красиви произведения от настоящи ученици, бяха част от празничния концерт.

 

Още снимки
 Прочитания: 201 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign