Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Танците през поколенията“ обраха аплодисментите на публиката в препълнената зала на Дома на културата

 30 Април 2024

С трети пореден концерт през април Общинският център за култура и младежки дейности /ОЦКМД/ препълни своята зала, създавайки невероятно настроение сред ценителите на музикалното и танцовото изкуство.

Спектакълът „Танците през поколенията“ се състоя в понеделник вечерта и бе посветен както на предстоящите великденски празници, така и на Международния ден на танца  -29 април.

Поздрав от името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн и от свое име отправи заместник-кметът Веселина Тихомирова.

"За мен е изключително удоволствие да поздравя всички участници в концерта-спектакъл „Танците през поколенията“ за ентусиазма, вдъхновението и упоритостта , с които творят през годините и който предават на поколенията. Убедена съм, че  и тази  вечер ще накарате сърцата ни да забият в неравноделния ритъм под багрите на пъстрите български шевици под нестихващите аплодисменти на публиката.", каза Тихомирова.

Заместник-кметът пожела на всички от името на кмета Ерол Мюмюн и от свое име благословени и щастливи великденски празници.

Концертът - спектакъл „ Танците през поколенията“  на Дома на културата събра изпълнители от различни поколения, обединени от обичта към танцовото изкуство. Изпълненията на представителният музикално-танцов ансамбъл «Орфей», детският танцов състав „Орфейче“ и Битовият оркестър с ръководител Нешко Нешев обраха аплодисментите на публиката. Богатата фолклорна програма включваше всички етнографски области на България, както и танци на народите. Специален гост бе народният певец Тинчо Севдалинов.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 193 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign