Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

500 козунака от кмета Ерол Мюмюн за Великден

 05 Май 2024

500 козунака, осигурени от кмета на община Кърджали, бяха раздадени по повод светлия християнски празник възкресение Христово.

Община Кърджали и Общински детски организираха пъстър Великденски детски празник, който се състоя в градинката пред църквата "Св. Георги Победоносец". Празникът започне с благословията на енорийския свещеник отец Петър.

Кметът Ерол Мюмюн поздрави децата и техните родители, дошли да се повеселят за празника.

„Нека благодарим на Господ, че ни даде възможност за поредна година да празнуваме всички заедно. Величието на празниците се крие в това, те да бъдат споделени. Искам да пожелая на вас и вашите семейства преди всичко здраве, мир в душите и семействата, в Родината и по света. Нека всички съхраним доброто в сърцата си, да го споделяме с близки, приятели и съседи. Искрено се радвам, че за пореден път сме заедно и единни, че продължаваме да бъдем модел за подражание не само в България, но и в Европа и в света.“, каза Ерол Мюмюн.

Той отправи покана към всички кърджалийци и гости на града да присъстват на празничния концерт по случай Великден, тази вечер от 19.00 часа на площад „Освобождение“, с участието на звездите от „Гласът на България“ и легендарните Диана Експрес.

Във великденската програма участваха деца от клуб „Театър, творчество, изява“, ДВГ "До Ре Ми" и Школа за модерни танци към ОДК, солисти на Детска вокална фолклорна група към СУ „Йордан Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“ при НЧ “Родопски фар“ кв. „Гледка“.

Последва великденската традиция – борене с яйца, в която се включи и кметът на Кърджали. За децата, чиито яйца се оказаха „борци“, имаше и награди.

След края на програмата кметът и заместниците му – Веселина Тихомирова и Даниел Делчев раздадоха 500 козунака.

Кметът Ерол Мюмюн уважи поканата на отец Петър и така както на Рамазан Байрам заедно с мюфтията пиха кафе, така и на светлия християнски празник Възкресение Христово, не пропуснаха отново да седнат на една маса.

 

Още снимки
 Прочитания: 292 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign