Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Разкриха два нови пункта на Детската млечна кухня в Кърджали

 08 Май 2024

От днес услугата Детска млечна кухня вече има два нови пункта. Те са в най-многолюдния квартал на Кърджали – „Възрожденци“.

Единият е разположен в района на хипермаркет „Била”, а другият - до спирката срещу магазин „Зорница”.

„За мен е истинско удоволствие да съм тук днес, защото разширяваме обхвата на една социална услуга, която касае най-важното – нашите деца. Избрали сме, според нас, най-подходящите места за пунктовете, така че те да са достъпни за всички майки с малки деца в квартала.“, каза при откриването на единия от двата пункта кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Кметът потвърди, че цената, която е 2 лева от години, остава непроменена.

Мюмюн припомни, че от септември, миналата година, е въведена електронна услуга „Виртуална кухня“. Чрез нея родителите могат да извършват онлайн регистрация, заявки и да закупуват ваучери за храна по електронен път. С тази платформа лесно, бързо и в удобно време родителите, имат възможност да ползват услугата от мобилния телефон или от компютъра си.

Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж е разкрита и функционира от месец юли 2011г. Чрез услугата се предоставя храна за деца на възраст от 6 месечна до 3 годишна възраст, които се отглеждат в домашни условия и не са настанени в детски ясли, социални или здравни заведения на държавна или общинска издръжка.

Ползватели на услугата са родители на 100 деца от Възрожденци. Към настоящия момент Детската млечна кухня има над 250 абоната. 

След откриването на новите пунктове, кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн подари на всички присъстващи деца по една книжка с пожеланието малчуганите да бъдат здрави, да имат едно прекрасно детство с любящи и щастливи родители, но и да бъдат ученолюбиви.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 298 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign