Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първа самостоятелна изложба на талантливата Бесте Бербер

 10 Май 2024

    В ОДК се откри самостоятелна изложба с рисунки на 18-годишната Бесте Бербер, която тази година е абитуриентка. От дванадесет години Бесте посещава Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали с ръководител Севинч Еминова, където е една от най-изявените и талантливи млади художници. Носител е на над 20 награди и отличия в международни, национални и регионални конкурси.

           В изложбата на Бесте са включени 31 рисунки с техниките акварел, графика, туш и перо от детството й до сега. В експозицията могат да се видят портрети на Едит Пиаф, на Достоевски, други портрети, автопортрет, графики на военна тематика и фигурални композиции.

           На откриването на изложбата присъстваха Веселина Тихомирова – зам.кмет на община Кърджали, Снежа Калитвенцова – старши експерт в РУО, ученици, учители, близки и приятели на семейството на Бесте. От името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, приветствие поднесе госпожа Тихомирова. С много вълнение и любов, Златка Пеньова, директор на ОДК и Севинч Еминова, преподавател на Бесте, разказаха за първите стъпки в света на изобразителното изкуство на малката художничка, за усилената работа, за дългия път на развитието на дарбата на Бесте, за многобройните й изяви и награди. Развълнуваната Бесте сподели с присъстващите своята любов към рисуването предадена й от Севинч Еминова, разказа за своите вълнения, изказа своята благодарност към ОДК за възможността да реализира първата си самостоятелна изложба и за всичко което е научила тук. Изложбата на Бесте Бербер може да бъде посетена в ОДК до 1 юни. Община Кърджали откупи две картини на Бесте - „Коне“ и Зима“.

В края на учебната година на Бести й предстоят матури, след което ще кандидатства английска филология. Независимо от пътя по който поеме, тя сподели че рисуването винаги ще съпътства нейния живот, защото то е част от сърцето й.

 

Още снимки
 Прочитания: 262 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign