Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 150 участника се включиха в първото събитие от инициативата I LOVE KARDZHALI

 13 Май 2024

Над 150 души се включиха в първото събитие от инициативата I LOVE KARDZHALI на Община Кърджали и Туристически информационен център – Кърджали.

Ученици от пет кърджалийски училища и членове на Спортно-интелектуален клуб „Ахридос“ само за ден маркираха и почистиха 5 туристически маршрута и екопътеки.

Стартът беше даден в 8.30 часа на 12 май, на паркинга пред Арена „Арда“, както и от другия сборен пункт – двора на СУ „Петко Рачов Славейков“.

Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова приветства лично участниците в инициативата. Благодари за активното им участие и желанието да дадат своя принос за развитието на туризма в общината.

Пет групи „маркировачи“ поеха по пет различни маршрута

- Маршрут „с. Широко поле - средновековна крепост Моняк", предвождани от Маргарита Янева - ръководител на общинския ТИЦ и ученици от ЕГ"Христо Ботев, водени от г-жа Петя Илиевска.

- Маршрут "Кърджали - пещера "Утробата" с ръководители Маргарита Русева и Ваня Белева с ученици от СУ"Й.Йовков, водени от г-н М. Банчев;

- Маршрут "с. Широко поле - въжен мост за с. Лисиците - средновековна крепост Чит кая" с ръководител Елена Топалова с 19 доброволци от Спортно-интелектуален клуб „Ахридос“ и 17 ученици от ПГ "В. Левски", водени от директора на гимназията г-жа Нина Терекиева;

- Екопътека "Шампион" с ръководител Георги Христов и Айля Юсуфова и ученици от СУ"П.Р.Славейков", водени от г-жа Нешка Шопова и директора на училището г-н Милко Багдасаров

- Маршрут "Кърджали - Каменната сватба " с ученици от ПГ по туризъм, водени от Георги Гарабедян, с водачи - Гергана Ангелова и Валентина Стайкова.

Община Кърджали осигури превоза на участниците, както и бои, четки, шаблони, резачка и всичко, необходимо за осъществяване на кампанията.

За еко активистите имаше и изненада – всички получиха тениски с логата на общината и на инициативата I LOVE KARDZHALI.

Амбицията на Туристическия информационен център и община Кърджали е да маркира всички туристически маршрути и екопътеки на територията на общината, както и да бъдат очертани нови такива.

Предвижда се да бъдат изградени нови беседки по маршрутите.

Още снимки
 Прочитания: 210 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign