Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Три бронзови медала за кърджалийските състезатели по канадска борба от Европейско първенство

 13 Май 2024

Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" се завърна от 33-то Европейско първенство по канадска борба от Братислава, което се проведе от 02.05.24г. до 12.05.24г. Шестима състезатели се включиха в надпреварата, четирима от тях с увреждания  - Емилия Стоянова, Маргарита Дабева, Росен Седефчев и Алпай Ибрям.

При девойките до 15-годишна възраст участваха Мюневер Ханджи и Симона Желева.

Кърджалийските състезатели по канадска борба завоюваха общо три бронзови медала.

С бронз от Европейското първенство се окичиха: Емилия Стоянова и Маргарита Дабева, които са със зрителни увреждания, и Алпай Ибрям, който е с увреждания на долни крайници.

Достойно се представиха и останалите състезатели - Росен Седефчев зае 6 - то място, Мюневер Ханджи - 7- мо, а Симона Желева - 5-то място.

От Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" изказват огромни благодарности на кмета Ерол Мюмюн за своевременно отпуснатата субсидия от Община Кърджали, благодарение на която успяха да участват в Европейското първенство.

Най-много медали от Европейското първенство са спечелили отборите на Грузия и Украйна. Там подготовката е много сериозна, тъй като състезателите са на издръжка на държавата.

Ние не можем да се мерим с тях по качество на подготовката, но въпреки това се представихме добре и се прибирахме с медали, каза Емилия Стоянова, председател на Спортно - туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" и треньор на отбора по канадска борба.

Още снимки
 Прочитания: 215 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign