Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с временен приют за безстопанствени кучета

 18 Май 2024

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн днес направи оглед на временния приют за безстопанствени кучета в базата на ОП „ОБЧ“ в кв. Студен кладенец“, който е в експлоатация от 17 май 2024 г. 

Клетките от стария приют са основно ремонтирани, изградени са нови, направено е разширение, Приютът разполага  с 18 клетки, капацитетът е увеличен от 28 на 50 животни.  Предвидени са 2 клетки за майки с малки и 2 – за болни животни. При обновяване на клетките са изпълнени всички указания на Областната дирекция по безопасност на храните, условията в помещенията са съобразени и отговарят на законовите изисквания. В момента в базата  има 12 животни.

Приютът се стопанисва от ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота“. Управител на приюта е Таня Алексиева. Служители на предприятието ще извършват дейностите по хуманното залавяне на животните. Има подписан договор с ветеринарна клиника за извършване на дейности и манипулации за ограничаване популацията на скитащи четириноги. Кучетата ще се обезпаразитяват , кастрират  и ваксинират в клинични условия. Престоят на животните в приюта ще е минимум 7 дни като този срок ще зависи от състоянието на всяко животно. След това кучетата ще бъдат връщани обратно по местата на улавянето им. Във временния приют  ще се настаняват  основно агресивни и болни животни и той ще се ползва до изграждането на новия приют край с.Седловина.

В капиталовия списък за 2024 г. за първия етап  на новия приют са заложени средства в размер на 1 016 320 лева. Предстои обявяване на процедура по ЗОП за определяне на изпълнител.

Гражданите могат да подават сигнали на телефон  0889 965 503 от 07.30 до 16.30 ч. от понеделник до петък.

Още снимки
 Прочитания: 293 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign