Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Новата метачна машина, закупена от Общината, вече е по улиците на Кърджали

 29 Май 2024

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация.

Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“. 

Метачната машина и багер – товарач за почистване на нерегламентирани сметища бяха приети лично от кмета Ерол Мюмюн на 10 май, а до края на юни се очаква да бъдат доставени многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер и нов товарен автомобил – камион.

Сметопочистващата и сметосъбиращата техника е необходима на Общината за събиране и транспортиране на дървесни и зелени отпадъци от паркове, алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение.

„Смятаме, че с новата техника ще подобрим качеството на услугите по сметосъбиране и сметопочистване, които предлагаме.“, посочи кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Общата стойност на новозакупената техника е 980 000 лева.

 

Още снимки
 Прочитания: 137 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign