Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започнаха ремонти на 10 улици в кварталите „Студен кладенец“ и „Байкал“ в Кърджали

 30 Май 2024

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде днес началото на ремонтните дейности със символични първи копки на общо 10 улици в два квартала на областния град - „Студен кладенец“ и „Байкал“.

Основен ремонт ще бъде извършен на улиците „Язовирска“, „Металург“ и „Брацигово“ в кв. „Студен кладенец“, на стойност 3 407 615 лв. Текущи ремонти са предвидени за още две улици в квартала – „Опълченска“ и „Преспа“, на стойност 344 464 лв.

В кв. „Байкал“ стартираха основни ремонти на бул. „Тракия“ и ул. „5-ти декември“. Сумата за двете пътни платна е 1 374 475 лв. Текущи ремонтни дейности, на стойност 635 897 лв., ще бъдат извършени на 3 улици в „Байкал“ – „Славянска“, „Дружба“ и „Въча“.

Кметът на Кърджали пожела на работниците спорна и безаварийна работа.А жителите на двата квартала не останаха безразлични, виждайки тежката техника по техните улици, които от години са в окаяно състояние. Много кърджалийци поздравиха кмета Ерол Мюмюн за дългоочакваните ремонти. „Двадесет години не разбрахме, че имаме кмет.“, споделиха живущи в кв. „Байкал“.

Ремонтните дейности включват не само цялостно асфалтиране на пътните платна, но и реконструкция на тротоари и бордюри. При улиците, на които ще се извършва основен ремонт, ще има и подмяна на подземна комуникация, там, където се налага.

 

Още снимки
 Прочитания: 221 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign