Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нови детски площадки в 15 села в община Кърджали

 06 Юни 2024

Девет населени места в община Кърджали се сдобиха с новоизградени детски площадки.

На новите придобивки вече се радват в селата Широко поле, Звезделина, Калоянци, Мургово, Перперек, Горна крепост, Долна крепост, Чифлик и Жинзифово.

До дни ще бъдат завършени площадките в още 6 села: Сипей, Мост, Звиница, Конево, Рани лист и Висока поляна.

Така в общо 15 населени места в община Кърджали деца и младежи ще могат да се забавляват и да прекарват свободното си време навън.

Съоръженията са съобразени с всички изисквания за безопасност при ползването им.

В 15-те села, в които се изграждат детски площадки, живеят 7 674 жители на община Кърджали, от които 4884 са на възраст от 18 до 29 години.

Новоизградените площадки са факт след успешно изпълнение на дейности, свързани с ремонт и рехабилитация на детски площадки и облагородяване на пространството около тях по проект "Ремонт и рехабилитация на детски площадки в населени места на територията на Община Кърджали".

Проектът е на стойност 279 724.78 лв. , със 100 % безвъзмездна финансова помощ по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ПРСР 20214 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

В резултат от изпълнението на проекта в тези населени места ще се оформят привлекателни, достъпни и сигурни обществени пространства за отдих и възможност за игри на открито за най-малките жители. Също така ще се подобри облика на 14 от населените места, които се намират в близост до археологически комплекс "Перперикон", крепостта "Моняк", природната забележителност "Каменната сватба" и язовир "Студен кладенец".

Още снимки
 Прочитания: 135 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign