Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

219 рисунки и 38 награди за десетия областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри"

 12 Юни 2024

Истински празник на детското творчество сътвориха в ОДК участниците в юбилейния, десети Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на известния художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими.

Конкурсът се организира от Община Кърджали, Общински детски комплекс, Регионалното управление на образованието и СУ “Владимир Димитров – Майстора“.

Тази година в конкурса „Родопски багри“ участваха 219 рисунки от 20 училища и школи в областта. Жури в състав – Пенка Атанасова, Емил Пенчев и Десислава Емилиянова определиха победителите в конкурса.

Златка Пеньова, директор на ОДК откри изложбата с думите, че този конкурс е много специален, защото е посветен на именития кърджалийски художник, на магичните Родопи и на невероятните хора, които живеят в тази планина.

На официалната церемония по откриване на изложбата и връчване на наградите присъстваха Веселина Тихомирова, зам.-кмет на община Кърджали, Ангелина Костова, началник на РУО, Десислава Емилиянова – дъщеря на Джемал Емурлов, Пенка Атанасова, художник и член на журито, Ани Стоянова, зам.-директор на СУ „Вл. Димитров – Майстора“, директори, учители, родители и отличените млади творци.

Бяха връчени 7 специални награди - на Кмета на община Кърджали, на ОДК, на РУО, на семейството на Джемал Емурлов, на Арт галерия "Дар" и две специални награди на СУ "Вл.Димитров - Майстора". Веселина Тихомирова, зам.-кмет на община Кърджали и Златка Пеньова, директор на ОДК връчиха и 21 награди за първо, второ, трето място и поощрения в три възрастови групи, в категориите „Училища“ и „Школи“. Наградите са осигурени от община Кърджали и от връчващите специалните награди.

Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими сред децата, да открива и популяризира детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да предостави възможност за творческа изява на младите художници.

 

Още снимки
 Прочитания: 219 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign