Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискусия на тема „Развитие на туризма в община Кърджали“ се проведе в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

 13 Юни 2024

На 11 юни, по проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“,  в ПГ по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“, се проведе дискусия на тема „Развитие на туризма в община Кърджали“.

Любезни домакини на срещата бяха инж. Марияна Стратиева, директор на ПГ по туризъм, преподавателят Георги Гарабедян и ученици от училището.

В дискусията взеха участие: г-жа Первин Ахмед - главен експерт, отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Кърджали; Маргарита Янева – представител на Туристически информационен център /ТИЦ/– Кърджали, Мирослав Шопов – представител на туристическия бизнес, Нешка Шопова - член на Консултативния съвет по туризъм към Община Кърджали.

Росица Средкова, председател на УС на СИР – Кърджали решава, откри срещата и благодари на инж. Марияна Стратиева, на г-н Георги Гарабедян и на учениците от ПГ по туризъм за партньорството и активното участие в дейностите по проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“. Младите хора присъстваха на заседания на постоянните комисии към Общински съвет – Кърджали, участваха в срещи, дискусии, радио предаване, свързани с участието на гражданите в местното самоуправление. Като ученици в ПГ по туризъм за тях е изключително важно и интересно какви са възможностите за развитието на туризма в община Кърджали.

Г-жа Первин Ахмед поздрави младежите и отбеляза основните приоритети в развитието на туризма, Тя сподели, че с участието на младите хора, можем да направим община Кърджали привлекателна туристическа дестинация.

Г-н Мирослав Шопов говори за предизвикателствата пред туристическия бизнес: качествени кадри, изграждане и поддържане на инфраструктурата до туристическите обекти, реклама, привличане и задържане на туристите.

Г-жа Маргарита Янева сподели за усилията, които полага екипът на ТИЦ-Кърджали да представя забележителностите в региона, местата за хранене и настаняване, събития, включени в културния и спортния календар.

Младежите споделиха своя опит и впечатления от проведени практики в страната и в чужбина и изразиха надежда, че развитието на туризма ще им предостави възможност за реализация на територията на община Кърджали.

Росица Средкова закри срещата и сподели, че всички с вълнение очакват провеждането на състезанието „Какво знаем за местното самоуправление“ в края на месец юни.

„Ръководството за гражданско участие“ и 5-те видеоклипа, посветени на местното самоуправление, разработени в рамките на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“ са качени на платформата https://zateb.kardjali.bg/ и  са достъпни за всички граждани.

Проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“ се изпълнява от сдружение „Инициатива за развитие-Кърджали решава“ в партньорство с Община Кърджали, Регионална младежко сдружение "Кърджали за теб", АРИРИ, ЦПЛР–ОДК – Кърджали, с финансовата подкрепа на  Фондация „Америка за България“.


 Прочитания: 358 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign