Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали ще се побратимява с гръцка община

 24 Юни 2024

На работно посещение в Кърджали беше делегация от  гръцката община Козлукебир/Арриана/,област Родопи,  водена от новия кмет Ердем Хюсеин. В състава й бяха заместник-кметове, общински съветници и др. От българска страна на срещата в общината присъстваха кметът Ерол Мюмюн, председателят на ОбС инж. Мухаррем Мухаррем, заместник- кметът Байрям Байрям, народният представител Айтен Сабри, общинските съветници Берна Чауш-Карагьоз и инж. Ахмед Мустафа.

Гостите поздравиха  Ерол Мюмюн за избирането му за кмет и му пожелаха успешен мандат. Той също поднесе поздравления за успеха на местните избори на своя колега Ердем Хюсеин.

Три бяха основните теми на разговорите  - подписване на договор за побратимяване между двете общини, партньорство по трансграничните програми ИНТЕРРЕГ Гърция - България, участие на спортисти и самодейци от Кърджали в предстоящия фестивал в гръцката община.

И от двете страни беше споделена готовност за обмяна на добри практики и опит в различни сфери. Близостта между двете общини /Козлукебир е на 34 км от Комотини/ би улеснило активното взаимодействие и сътрудничество, отбелязаха участниците в срещата.

Още снимки
 Прочитания: 169 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign