Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Зам.-кметът на Агрия, Гърция посети днес община Кърджали

 05 Октомври 2007

Представители на община Агрия и Съвета за социално и културно развитие на префектура Магнезия, Гърция се срещнаха днес с временно изпълняващия длъжността кмет на община Кърджали Нурджан Юсеин и зам.-кмета Красимира Живанова.
Срещата се проведе в рамките на проект “CHIRON-Насърчаване на културното наследство за промоциране идентичността на регионите: Създаване на обща мрежа за културен туризъм” по Програма INTERREG ІІІ В CADSES.
В хода на разговорите бяха обсъдени конкретни дейности по проекта, както и възможности за културен обмен на представителни състави от двете общини. Община Кърджали получи и официална покана за участие в традиционния фестивал на Агрия през 2008г.
Удовлетворен съм от днешните разговори с общинското ръководство. Днес поставяме основите на едно сътрудничество, което надявам се с усилията и на двете общини ще се задълбочи и развие, заяви след срещата зам.-кметът на Агрия Пантелис Мастроянис. Той отправи и покана към кърджалийските си колеги за участие в престоящата конференция, в рамките на проекта, през следващата година в Гърция.

Още снимки
 Прочитания: 2157 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign