Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нов куклен спектакъл на ДКТ "Димитър Димов"

 16 Октомври 2007

През тази седмица малките зрители в Кърджали ще видят новия куклен спектакъл на ДКТ “Димитър Димов”. Режисьор на постановката “Малката фея” е Валентин Владимиров, който в момента завършва класа на проф. Славчо Малинов в НАТФИЗ, а преди това –актьорство за куклен театър. Валентин Владимиров е добре познат за голяма част от публиката с участията си като актьор в почти всички представления на кукленци през последните няколко сезона. Той пристига в Кърджали със свои колеги преди 4 години заедно с проф. Румен Рачев. Постановката “Малката фея” е неговия режисьорски дебют.
Пиесата на хърватския автор Воайемил Рабадан се поставя в България след близо 20 години. Това е една история с много вълшебства. Смелият и добър дървосекач успява да спаси малката фея от горския магьосник преодолявайки много и различни препятствия.
В главните роли зрителите ще се срещнат отново с Калин Врачански, Борислав Христов, Радост Пенева, Гергана Христова и Тихомир Добрев.
Куклите са дело на Елена Цонкова, а автор на музиката Станимир Иванов.
Тази сутрин в салона на Кукленият театър на бул. “Тракия” бяха играни две представления на спектакъла “Малката фея”,а премиерата е утре вечер от 19 часа. Новата постановка е включена в празничната програма на община Кърджали по случай Деня на Кърджали - 21 октомври и е подарък за най-малките зрители.


Още снимки
 Прочитания: 2300 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign