Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

От утре стартират първите прояви и чествания от Програмата на община Кърджали до 10 юни

 16 Май 2005

С изложбата "Перперикон в светлината на най-новите изследвания" посветена на 18 май- Международният ден на музеите ще стартират проявите посветени на различни чествания от Програмата на община Кърджали до 10 юни. За първи път утре кърджалийци ще могат да видят 10-тте уникални експонати, които са открити по време на разкопките на свещеният тракийски град Перперикон. Те ще останат в постоянната експозиция на отдел "Археология" в Регионалният исторически музей.
От 19 часа отново утре - 17 май в Историческият музей утре ще гостува популярното фолклорно предаване "Сите българи заедно" на ТВ "СКАТ" с водещ Иван Григоров.
На 18 май програмата продължава с авторският рецитал на поета с китара Гриша Трифонов. Той ще представи пред кърджалийци последния си албум. Срещата ще се проведе в Бирхалето на Дома на културата от 18 часа. В същият час в Артгалерията ще бъде открита художествената изложба "Новата живопис на Ева Паскова" посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.


 Прочитания: 2223 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign