Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с грамота от изложение в Щвейцария

 13 Ноември 2007

Общият щанд на Кърджали и Хасково, с който се представиха двете общини по време на Международното изложение в Лугано, Щвейцария, предизвика огромен интерес сред посетителите. От представените над 300 щанда нашият е бил разгледан от над 30 000 души. Те са проявили интерес не само към историческите ни забележителности, но и към изградената инфраструктура, предлаганите пакети от тур -операторите, наличната хотелска база, възможности за еко и вело- туризъм и други. Това съобщиха на обща пресконференция след завръщането си в България проф. Николай Овчаров, Гюлюзар Мустафа Исмаил -младши експерт в отдел “ПЕТ” в общинска администрация Кърджали и преподавателката в Професионална гимназия по туризъм “Д-р Асен Златаров” –Веселина Апостолова Те коментираха още, че с участието в 5-тото издание на Щвейцарското изложение за почивка - събитие “Великият Изток” е направена първата стъпка към създаване на международни контакти за развитието на туризма в нашия регион. Вече има проявен интерес от Цюрих, Верона и Торино.
Общият щанд на Кърджали и Хасково е отличен и с грамота за изключително представяне на атрактивна дестинация. Под мотото „България- свещената земя на Орфей” двете общини представиха културните и исторически забележителности на Източните Родопи.
Археологът проф. Н.Овчаров съобщи, че предстои изготвянето на общ рекламен каталог, който ще популяризира паметниците на двете общини. Според него не по – малко важно е и обединяването на всички заинтересовани в Туристическа асоциация, която само ще помогне за по –доброто представяне на тази част от България пред чуждите туристи.Още снимки
 Прочитания: 2211 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign